Wprowadź dziko rosnące rośliny i grzyby do swojej kuchni. Na warsztatach z cyklu "Praktyczna Szkoła Ekologii Łazienek Królewskich" wspólnie nauczymy się przygotowywać niekonwencjonalne potrawy z ciekawych okazów flory.  

Dzikie smaki od lat przeżywają renesans. Z darów przyrody korzystają nawet najbardziej znani szefowie kuchni. Czy warto wprowadzić dziko rosnące rośliny i grzyby do swojego menu? Ależ oczywiście! Przekonajcie się, jakie ciekawe okazy o zastosowaniu kulinarnym można znaleźć wczesną wiosną w lesie, parku czy na łące.

Na warsztatach wspólnie nakryjemy stół do prawdziwej dzikiej uczty. Nauczymy się, jak przygotować pyszną chwastną pastę do smarowania pieczywa, dzikie spring rollsy oraz ziołowa sól z dzikimi roślinami jadalnymi.


Małgorzata Ruszkowska - współzałożycielka duetu Mead Ladies, autorka książek o dzikich roślinach jadalnych: "Dzikie smaki. Kuchnia zwariowanego zbieracza roślin" oraz "Dzikie kiszonki i inne fermentacje", założycielka marki kosmetyków naturalnych, świec i kadzideł z roślin rodzimych Witchcare. Jest przewodniczką po Warszawie i odkrywczynią mało znanych, a cennych przyrodniczo miejskich zakątków. Prowadzi również warsztaty z zakresu botaniki praktycznej - dzikiej kuchni, fermentacji, roślinnych kosmetyków, barwierstwa i zielarstwa.