Osoby słabowidzące i niewidome

  • Kadr z spektaklu "Barani Kożuszek". Widać lalki z papieru, przedstawiające dwóch mężczyzn na tle ściny domu.

    "Barani Kożuszek" z audiodeskrypcją

    Zapraszamy na premierowy pokaz online miniatury teatralnej, przedstawiającej historię lalkarza Baraniego Kożuszka, uwielbianego przez XVIII-wieczną widownię, który miał swój teatr przy ul. Miodowej w Warszawie.

    Przeczytaj cały wpis
  • Grupa dzieci w Starej Oranżerii.

    Rodzina w formie

    Na warsztatach, podczas których wykonywać można gipsowe odlewy, każdy poczuje się jak królewski artysta. Zapraszamy dzieci w wieku 7-12 lat i opiekunów.

    Przeczytaj cały wpis
  • Grupa osób siedzi na podłodze.

    Warsztaty dla grup słabowidzacych i niewidomych

    Zajęcia prowadzone z audiodeskrypcją na żywo, z wykorzystaniem artefaktów, materiałów edukacyjnych i obiektów przeznaczonych do poznawania przez dotyk.

    Przeczytaj cały wpis
  • Lekcje dla uczniów słabowidzących i niewidomych

    Lekcje prowadzone metodą warsztatową, z audiodeskrypcją na żywo i wykorzystaniem artefaktów, materiałów edukacyjnych oraz obiektów przeznaczonych do poznawania przez dotyk.

    Przeczytaj cały wpis

Minione wydarzenia dla osób słabowidzących i niewidomych

Zobacz wszystkie zajęcia
  • Liście jarmużu i ksztany jadalne.

    Smaki końca lata. Komputy, kasztany i ser z jabłek

    Na warsztatach z cyklu "Królewska kuchnia Paula Tremo" porozmawiamy o przetworach i daniach roślinnych, przygotowywanych z popularnych w XVIII w. owoców i warzyw. Podczas spotkania nauczymy się przyrządzać jarmuż z kasztanami według przepisu kuchmistrza Stanisława Augusta.

    Przeczytaj cały wpis
  • Napis "Królewska kuchnia Pawła Tremo" na tle zielono-różówo-beżowym, z lewego boku jest widoczna łyżka i płyn wylewający się z butelki.

    Wegetarianin vs. sarmata. Nowatorska sałata włoska

    Zapraszamy na warsztaty z cyklu "Królewska kuchnia Paula Tremo", podczas których porozmawiamy o pierwszych ogródkach warzywnych i nauczymy się przyrządzać włoską sałatę według przepisu kuchmistrza Stanisława Augusta.

    Przeczytaj cały wpis